
לדפוק כניסה
תודו שתמיד חלמתם להיכנס למסיבה המונית לצלילי מוזיקה שמיועדת רק לכם, כשאור הזרקורים מופנה רק אליכם. נכון שזה נשמע אטרקטיבי במיוחד? ובכן, עכשיו גם אפשר לממש את החלום. כל שעליכם לעשות הוא להגיע לבלגיה.
שיתוף פעולה בין פלטפורמת המוזיקה הדיגיטלית "Spotify" ומפעילת הסלולר הבלגית "Base" מביא לנו את קונספט רחפני ה-"Party Drones", אם תרצו, כדורי הדיסקו של המאה ה-21. הקונספט שכבר נוסה במספר פסטיבלי מוזיקה שונים ברחבי בלגיה סיפק לבאי הפסטיבל חווית כניסה יוצאת דופן שכללה תאורה ומוזיקה מותאמת אישית.
איך זה מתבצע? במעמד הרכישה המקוונת נדרשים באי הפסטיבל לבחור בשיר המועדף עליהם, שמצורף לפלייליסט ייעודי של Spotify ושנוצר עבור הפסטיבל. במעמד איסוף הכרטיסים מאתר הרחפן הממוחשב את המשתתפים ומלווה אותם לקדמת הבמה תוך ניגון השיר הנבחר והבהוב אורות ניאון. הבטחנו כניסה חלומית, לא?
צייר לי זיעה
מהלך שיווקי חדש של מותג הרכב היוקרתי Porsche משלב בין שני טרנדים חמים מהתקופה האחרונה – טכנולוגיה לבישה שאוספת מידע התנהגותי על משתמשים בזמן אמת ותרגום המידע לחיווי חזותי שמחייה והופך את המידע למוחשי יותר מתמיד.
במהלך ששמו "The Art of the Thrill", הוזמנו 25 מובילי דעה אמריקניים על ידי Porsche לנהוג ברכב ה-SUV של המותג במסלול מיוחד בשיקגו. כל אחד מהמוזמנים הולבש בחולצה מרושתת בחיישנים שעקבה אחר הסימנים החיוניים הפיזיים של הנהגים ותגובותיהם במהלך הנהיגה. המידע שנאסף, אוגד לתוך מיצג ויזואלי אומנותי של בבואה אבסטרקטית שהשתנתה בהתאם לתגובות הפיזיות של הנהגים.
דוגמא נוספת לשימוש דומה בטכנולוגיה לבישה ותרגום המידע לכדי חיווי פיזי הוא מותג האומנות הזכוכית השוודי Kosta Boda שבמטרה לעורר עניין מחודש במיצגי הזכוכית שלו, ערך מכירה פומבית שגובה התשלום בה לא נגזר מסכום הכסף הגבוה ביותר שהוצע עליו אלא מרמת ההתלהבות והתגובה הרגשית שהציפה את הצופים בזמן הצפייה במיצגים המוצעים למכירה. לשם כך חוברו המשתתפים למד דופק ולחיישני GSR שמדדו את השינויים בפעילותן של בלוטות הזיעה. שלושת המשתתפים שהגיבו באופן החזק ביותר לפיסת האומנות שנחשפה בפניהם זכו לקבלה בחינם. בצורה זו הצליח המותג להבטיח כי מי שקיבל את יצירת האומנות הוא האדם שנהנה ממנה יותר מכולם.
נסיעה במבחן
בדינאמיקה תחרותית כמו זו המתקיימת בענף הרכב כיום, נראה שלמותגי הרכב אין את הפריווילגיה להסתפק בהמתנה לקונים שיגיעו לאולמות התצוגה אלא הם חייבים לצאת וליזום מפגש בעצמם בעזרתם האדיבה של אמצעי הטכנולוגיה המתפתחים. כך גם במקרה של שני מותגי הרכב Smart ו-Polo, שעשו שימוש יצירתי בפלטפורמות שיתוף כדי להגדיל את כמות הלקוחות הפוטנציאליים המתנסים בנסיעת מבחן.
המהלך הראשון הנו מהלך של מותג הרכב Smart (מבית מרצדס), שבשת"פ עם אפליקציית ההודעות "Yo" אפשר למשתמשי האפליקציה לקחת את הרכב לנסיעת מבחן ברחבי העיר סן פרנסיסקו בלחיצת כפתור אחת. כל מה שעל הנוסעים היה לעשות הוא לשלוח את המילה Yo ל-Username: "SmartUSA" ותוך זמן קצר רכב נסיעת המבחן הגיע אל המזמין.
אגב, למרות שבתחילת הדרך רבים התייחסו ל-"Yo" בזלזול יחסי, במהלך זה האפליקציה מדגימה את ייחודיות פונקציית הודעות ה-Push שלה, המאפשרת למעשה קישוריות סלולרית מידית בין המותג לצרכן.
מהלך נוסף, ואף יצירתי יותר נעשה לכבוד השקת דגם ה-Polo החדש של פולקסווגן, שאמנם עבר שדרוג פנימי לא קטן אך המעטפת שלו נותרה ללא שינוי. על מנת שהנהגים ייווכחו בשינוי דה-פקטו, המותג היה צריך לשכנע אותם לקחת את הרכב לנסיעת מבחן. כיצד עושים זאת?
פולקסווגן פיתחה משחק חברתי שהפך את נסיעת המבחן המשעממת להתנסות מאתגרת ומהנה עבור כל המשתתפים. המשחק דרש מהמשתתפים למצוא ולזהות את הרכב החדש שמסתובב ברחובות העיר ולתייג אותו בטוויטר תחת האשטאג PoloTag#. אלו שהצליחו לעשות כן זכו לנהיגת מבחן ברכב ללא תשלום. פולקסווגן סייעה למשתתפים לאתר את הרכב הנוסע באמצעות רמזים אודות מיקומו ואף אפשרה לשחקנים לעקוב אחריו בזמן אמת.
המנצח הגדול הוא זה שהצליח לנהוג ברכב לאורך הזמן הרב ביותר מבלי להיות מתוייג על ידי משתמשים אחרים. הפרס אם תהיתם – זכייה בפולקסוואגן פולו חדשה.
3=1+1
טרנד המודעות הסביבתית אינו חדש עבור מותגים ש"רוכבים על הגל הירוק" ושעושים זאת לטובת קידום מוצריהם ולחיזוק תדמיתם התאגידית. כך במקרה של ספקית התקשורת "Tunisie Telecom", שפיזרה תחנות "Hot-Spot" ברחבי חופי תוניסיה המתגמלות עוברים ושבים בחיבור אינטרנט חינם בתמורה לאיסוף האשפה. בכל תחנה ממוקם משקל, כאשר כל קילוגרם של אשפה שווה-ערך לקילובייט של דאטה. כמות האשפה שנאספה הוצגה על גבי מסך התחנה, כאשר זו הגיעה לכמות מסויימת היא תגמלה את העוברים והשבים בגישה לאינטרנט ובתכני מוזיקה ומשחקים.
מהלך נוסף דומה לזה הנו של מותג טיפוח השיער הברזילאי "Seda" שלטובת השקת סדרה חדשה, הציב בתחנת המטרו "רפובליקה" שבעיר סאו פאולו בברזיל תחנת איסוף בקבוקי שמפו ריקים אשר מתגמלת את הממחזרים בטעינת קרדיט חינם במכשירים הניידים.
כל שעל הלקוחות לעשות הוא לסרוק את הברקוד ולהשליך את הבקבוקים לפתח הייעודי – מחזור בקבוק Seda מתגמל את הממחזרים ב-2 ריאל ברזילאי (שווה ערך ל-0.83$) ובקבוקי מותגים אחרים מתגמלים אותם במחצית הסכום.
המדור נכתב על ידי דודו פוגל, מנהל זרוע המחקר והייעוץ של מחלקת האסטרטגיה במשרד הפרסום מקאן תל-אביב בסיועה של תמר דן, אנליסטית במחלקה.